Renovatie van uw platte of lichthellende dak

Ziet het dak van uw huis er oud en versleten uit of is een gedeelte van het dak wel toe aan vernieuwing? Dan kunnen onze dakdekkers een (volledige)
renovatie voor u uitvoeren waarbij eventuele toekomstige dakproblemen worden voorkomen.

Een mooi dak maakt een huis helemaal af. Onze deskundige dakdekkers helpen u om het plaatje compleet te maken. Met onze expertise kunnen wij elke klus
aanpakken: van overlagen van uw dak tot een totale dakrenovatie.

Bel ons vandaag nog

Welke dakdekkingen bieden wij?

Ieder dak is anders. Daarom komen we eerst bij u langs om de renovatie te bespreken. We helpen u bij het kiezen van een daktype dat het beste bij uw
huis past. Zo kunt u voor uw huis kiezen uit verschillende dakbedekkingen:

Bitumen

Dit type dakdekking is al jaren een populaire optie voor platte daken. De bedekking bestaat uit aardolie in combinatie met polyester en/of glasvlies. De voordelen van Bitumen is dat het goed bestand is tegen vocht, relatief voordelig is, duurzaam is en gemakkelijk te herstellen of te vervangen is. Bovendien kan het gewoon op de isolatielaag geplaatst worden. Als u op zoek bent naar een ecologische dakoplossing, dan kunt u voor Bitumen kiezen omdat het recyclebaar is.

EPDM

EPDM dakdekking is een synthetische rubber die ethyleen, propyleen en dieen-monomeer bevat. Ook deze dakdekking wordt veel op platte daken gebruikt. Dit materiaal is elastisch en heeft een groot temperatuurbereik. EPDM is net als Bitumen ook een ecologisch verantwoorde optie. Het vereist vrijwel geen onderhoud en is daardoor ook een wat duurdere optie.

Shingles

Dakshingles is een dakdekking dat uit de U.S. komt en in Nederland vooral op tuinhuisjes wordt gebruikt. Het is gemakkelijk aan te brengen en bovendien ziet het er decoratief uit. Het is een lichte en soepele vorm van dakdekking waardoor het goed past bij lichte constructies. Hiernaast heeft het een goede geluidsisolatie waardoor u harde regenbuiten minder hard hoort. Shingles zijn niet geschikt voor daken met een lage hellingsgraad.

Resitrix

De meest robuuste dakdekking is Resitrix. Het bestaat uit een bitumineuze onderlaag met een glasvezel gewapende EPDM-toplaag. Deze dakdekking is minder geschikt voor platte daken, omdat het niet bestand is tegen stilstaand water. Het heeft een verwachte levensduur van 50 jaar en blijft zelfs onder extreme weersomstandigheden duurzaam.

Natuurlijk staan wij u graag bij om u te helpen bij het maken van uw keuze. We overleggen met u welke materiaal het beste bij uw huis past, wat de levensduur van het materiaal is en hoe wij het gaan leggen.

Voorkom daklekkages en andere dakproblemen

Ieder dak heeft op een bepaald moment onderhoud nodig. Hoe groot dit onderhoud gaat zijn, heeft u zelf een beetje in de hand. Door het regelmatig te onderhouden is de kans minder groot dat u voor spoedreparaties komt te staan en hier onverwacht geld voor moet uitgeven. Neem daarom ook eens een kijkje bij onze preventieve dakonderhoud service.

Neem contact op